Een sterrenmaaltijd voor 4 euro: het recept

20 september 2016
Het was het idee van morgen van chef-kok Geert Van Hecke: beter en lekkerder koken in rusthuizen, scholen en gevangenissen. Maar die zorginstellingen hebben vaak een beperkt budget. Collega-chef Sofie Dumont ging de uitdaging aan, en slaagde met glans. Wil je zelf haar winnende maaltijd maken? Hier vind je haar recept.

Video: Koken met Sofie!

Recept: polenta met wilde paddenstoelen

Polenta, bospaddestoelen en spekjes

Voorgerecht:

Polenta met wilde paddenstoelen

Ingrediënten: 800g mengeling bospaddenstoelen, 1 bol look, 1 bot lente ui, 100 g boter, 500g instant polenta, peper en zout, blokje kippenbouillon, boter, 15 sneetjes spek van ongeveer 1 cm dik

Polenta

  1.  Maak de paddenstoelen schoon
  2. Bak de paddenstoelen met kruiden
  3. Leng 500g instant polenta aan met water.
  4. Voeg peper, zout, 1 klont boter en 1 blokje kippenbouillon toe.
  5. Breng alles aan de kook.
  6. Laat het geheel 4 min koken en dan 4 minuten rusten.

Spek

  1. Snijd 15 sneetjes spek van ongeveer 1 cm dik
  2. Bak ze krokant in een steelpan

Dresseer de polenta in bordjes, leg de gebakken paddenstoelen erop en werk af met fijn gesneden lente-ui.

 

Wintersalade

Salade!

Hoofdgerecht:

Tahin dressing

Ingrediënten: 4elTahin pasta, 250g Griekse yoghurt, sap van 1 limoen, 2 teentjes look, olijfolie, 1 tl gerookte paprika poeder, 2x romeinse sla, 150g veldsla, 1 bloemkool, 1 broccoli, 1 grote zoete ui, 2 bot raapjes, 1 Butter nut of fles pompoen, 1 klont boter, 250g rode biet 1 bot peterselie.

Meng alle ingrediënten door elkaar. Klaar!

Wintersalade

400g kikkererwten, peper en zout, olijfolie, 1tl gerookt paprikapoeder, 2 kroppen Romeinse sla, 150g veldsla, 1 bloemkool, 1 broccoli, 2 bot raapjes, 1 butternutpompoen, 250g rode biet, 1 bot peterselie

  1. Was, snijd en kruid de groenten
  2. Rooster de groenten in de oven
  3. Dresseer de sla op bordjes
  4. Leg de geroosterde groenten op de sla
  5. Afwerken met de tahin dressing en peterselie