Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Alles begint bij luisteren

ontbreekwoordenboek

Radio 1 Sessies

album van de week

classic album van de week

#weetikveel

"Gin is here to stay"

di 23 aug. - 0:38

De laatste 5 jaar is Gin Tonic enorm populair geworden. Daarnaast zijn er ook gin tastings, is er ginpaté op de markt, en wordt een frisse zalm ook vaak door een sausje van gin begeleid. Manuel Wouters van de Antwerpse cocktailbar Sips ziet die trend nog wel een tijdje blijven.
"Gin is gemakkelijk te maken"

Gin Tonic is hot, speciaal en verfrissend. Je kan het ’s middags drinken, ’s avonds en in het nachtleven.  De hype begon in Spanje, en België kwam al snel op de tweede plaats. Wist je dat er al 300 Belgische gins op de markt zijn bijvoorbeeld?   

De verklaring van die populariteit:

Gin Tonic is fris, drinkt lekker weg, en is ook heel gemakkelijk te maken.

Gemakkelijk? Voor een Gin Tonic heb je gewoon Gin en Tonic nodig, een cocktail shaken is al wat ingewikkelder. Vandaar.

Iedereen drinkt het ook.  Man, vrouw, op café, of in een Michelinrestaurant. En voorlopig ziet Manuel Wouters dat zo blijven. “Gin is here to stay”.  Al worden er natuurlijk ook slachtoffers gemaakt. De populariteit gaat ten koste van champagne, witte wijn en bier.

Lees ook:

Blijf op de hoogte

Ontdek de beste podcasttips, beluister het meest recente nieuws en doe mee aan exclusieve acties.

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet