Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Alles begint bij luisteren

ontbreekwoordenboek

Radio 1 Sessies

album van de week

classic album van de week

Ontdek het verhaal achter je zondagse koffiekoek

zo 2 okt. - 10:28

Nonnenscheten, metseltaart, kattentongen en zeemkoek! Het 'Belgisch bakboek' is een lofzang op de rijke traditie van de Belgische bakcultuur. Meesterbakker Stefan Elias was jarenlang de rechterhand van de legendarische Gentse bakker Jacques Bloch. Hij ging op zoek naar authentieke, heel bekende of soms bijna vergeten streekrecepten. Dit boek brengt voor het eerst meer dan honderd recepten van Belgische klassiekers samen.
Belgisch bakboek

De meesterbakker legt stap voor stap uit hoe je ze zelf kan maken. Met recepten van het Antwerpse handje tot de Zottegemse koekelaring.

Greet Draye van het Centrum Agrarische Geschiedenis in Leuven vult de recepten aan met anekdotes over de ontstaansgeschiedenis van elke lekkernij.

Het Belgisch bakboek gaat terug naar de essentie van het bakken en ademt de passie voor het ambacht.

Greet Draye duikt elke zondag in de geschiedenis van een lekkernij.

In Bar du matin, het cultuurprogramma op zondagmorgen van 7 tot 10.

Het Belgisch bakboek, Stefan Elias, Jacques Bloch, Greet Draye e.a.. Verschijnt op 20 oktober bij Uitgeverij Kannibaal

© foto's Séverine Lacante

Lees ook:

Blijf op de hoogte

Ontdek de beste podcasttips, beluister het meest recente nieuws en doe mee aan exclusieve acties.

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet