Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Alles begint bij luisteren

ontbreekwoordenboek

Radio 1 Sessies

album van de week

classic album van de week

Chef-kok Geert Van Hecke: "Betere voeding in openbare instellingen"

ma 30 mei - 0:59

Als het van chef-kok Geert Van Hecke zou afhangen, werd het eten in rusthuizen, scholen en gevangenissen een pak beter en gevarieerder.
Geert Van Hecke

Mijn idee voor morgen is om betere voeding aan te bieden in openbare instellingen. Als chef ben ik al een paar keer in de gevangenis geweest en als je mensen hoort die in een rusthuis zitten of jongeren die naar school gaan, merk je toch dat afwisseling in maaltijden enorm belangrijk is. Nu is er niet voldoende variatie. Het hoeven niet altijd gekookte aardappelen te zijn, er is oneindig veel keuze. Waarom eens geen puree of gebakken aardappelen?

Er zijn ook meer pastabereidingen dan alleen spaghetti bolognaise

Met hetzelfde budget kan je al meer afwisselende maaltijden aanbieden. Er zijn immers genoeg producten die mooi en vers zijn en niet veel geld kosten, denk maar aan verse vis bijvoorbeeld. Ook werken met seizoensgroenten kan voor meer variatie zorgen. Bovendien zijn seizoensgroenten ook wat goedkoper en dat maakt het dus niet duurder om gevarieerder te koken.

Er is genoeg keuze wat producten betreft, maar er is nog werk aan de winkel. De wereld is te rijk om dat allemaal te laten liggen.

Lees ook:

Blijf op de hoogte

Ontdek de beste podcasttips, beluister het meest recente nieuws en doe mee aan exclusieve acties.

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet