Hautekiet
Schorseneren met grijze garnalen - Tim Boury (Boury in Roeselare)
wo 11 jan. - 7:34
Ingrediënten voor 4 personen
- 4 stuks schorseneer schoongemaakt
- 100 gr grijze handgepelde Noordzeegarnaal
- 15 gr boter
- 2 dl gevogeltebouillon
- 1 dl room
- 40 gr geraspte Oud brokkel Roeselare
- 12 rondjes butternutpompoen
- 2 eetlepels sushi-azijn
- 24 posteleinblaadjes
- 20 gr gepofte gerst
- 8 kwarteleitjes
Bereidingswijze
- Schorseneer in siflets ( schuine balkjes ) snijden en stoven in de boter, bevochtigen met gevogeltefond en room. Wanneer beetgaar de geraspte oud-brokkel toevoegen en ondermengen.
- Butternutpompoen marineren met sushi-azijn.
- Kwarteleitjes bakken en uitprikken rond de dooier.
- Pompoenplakjes in klein hoorntjes draaien.
Dresseren
Schorseneer met jus onderaan in diep bordje, garnalen erop schikken, afwerken met kwarteleitje, pompoen, posteleinblaadjes en gepoft gerst.