Schorseneren met grijze garnalen - Tim Boury (Boury in Roeselare)

11 januari 2017

Ingrediënten voor 4 personen

  • 4 stuks schorseneer schoongemaakt
  • 100 gr grijze handgepelde Noordzeegarnaal
  • 15 gr boter
  • 2 dl gevogeltebouillon
  • 1 dl room
  • 40 gr geraspte Oud brokkel Roeselare
  • 12 rondjes butternutpompoen
  • 2 eetlepels sushi-azijn
  • 24 posteleinblaadjes
  • 20 gr gepofte gerst
  • 8 kwarteleitjes

Bereidingswijze

  • Schorseneer in siflets ( schuine balkjes ) snijden en stoven in de boter, bevochtigen met gevogeltefond en room. Wanneer beetgaar de geraspte oud-brokkel toevoegen en ondermengen.
  • Butternutpompoen marineren met sushi-azijn.
  • Kwarteleitjes bakken en uitprikken rond de dooier.
  • Pompoenplakjes in klein hoorntjes draaien.

Dresseren

Schorseneer met jus onderaan in diep bordje, garnalen erop schikken, afwerken met kwarteleitje, pompoen, posteleinblaadjes en gepoft gerst.