1 jaar lockdown: "We gaan dat telewerk echt moeten volhouden"

10 maart 2021
© Belga
Minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (SP.A) is erg bezorgd en hamert erop dat we ons strikt aan het telewerk moeten houden. "Ik hou mij er heel stipt aan. Sinds 1 oktober ben ik vier keer heel kort op mijn kabinet geweest" zegt hij in 'De Wereld Vandaag'.

"Ik hou mij heel stipt aan het telewerk" vertelt Frank Vandenbroucke. "Sinds 1 oktober ben ik vier keer kort op mijn kabinet geweest. Mijn echtgenote hoort mij van 's morgens vroeg tot 's avonds laat discussiëren, zelfs met gesloten deuren. Die wordt daar wel een beetje gek van. Dat is dus niet zo eenvoudig."

"Telewerk is niet simpel" geeft Vandenbroucke volmondig toe. "Als je werkt met mensen met wie je al lange tijd samenwerkt, gaat dat redelijk gemakkelijk. Maar als je nieuwe groepen en nieuwe netwerken moet ontwikkelen is dat niet zo gemakkelijk. Maar ik doe het omdat ik vind dat ik er mij absoluut aan moet houden."

"Heel bezorgd"

We gaan dat telewerk echt moeten volhouden, vindt Vandenbroucke. "De aandacht hiervoor is aan het verslappen en dat brengt grote risico's mee. Als we de aangekondigde versoepelingen die belangrijk zijn voor ons welzijn niet in gevaar willen brengen, moeten we nu telewerken. Ik ben daar heel bezorgd over. Ik zou willen dat werkgevers begrijpen dat het ook in hun eigen economisch belang is dat we niet in moeilijkheden komen met corona. En dat betekent: nu telewerken, niks anders."

Als we de aangekondigde versoepelingen niet in gevaar willen brengen, moeten we nu telewerken.

Beluister het gesprek met Frank Vandenbroucke en Erika Vlieghe in 'De Wereld Vandaag':

Bron: vrtnws.be en 'De Wereld Vandaag'

Lees ook: