14 kandidaten voor Belgodyssee 2019

22 oktober 2019
Op 9 oktober werden de genomineerden voor de Belgodysse-wedstrijd 2019 bekendgemaakt. 14 kandidaten dingen naar de hoofdprijs: een betaalde stage bij de nieuwsredacties van de publieke omroepen.

De Belgodyssee-wedstrijd is aan de 15e editie toe. Het thema is dit jaar ‘Positieve initiatieven in de strijd tegen de klimaatverandering’

Deze jaarlijkse reportagewedstrijd bevordert de samenwerking tussen jonge journalisten in spe uit de verschillende Gemeenschappen van België.

Hoe werkt het?

Zeven duo’s – laatstejaarsstudenten, de ene Nederlandstalig, de andere Franstalig – trekken er als een team van twee op uit en werken twee weken lang samen op radioreportages, de geschreven pers en online.

In de eerste week bepalen ze samen hun onderwerp, leggen ze contacten en nemen ze de reportage op onder begeleiding van Kathy Lindekens. Ze maken ook een video waarin ze elkaar voorstellen.

In de tweede week werken ze hun radioreportage af. De Vlaamse student wordt hierbij geholpen door journalist Gijs Ramboer. Ze schrijven ook elk een artikel voor Metro, maken posts over hun onderwerp op sociale media en de laatste dag wordt de radioreportage uitgezonden.

De Vlaamse reportage komt telkens op zaterdagmorgen in 'De Ochtend'.