'15 minutes of fame': van onbekende KVM-fan tot held voor 1 dag

14 maart 2022
Wat zijn de beste sportpodcasts van het moment? Deze vraag legde 'Zandman' voor aan de collega's van Sporza.

"Beste supporters, graag even uw aandacht. Er wordt gevraagd of er scheidsrechters aanwezig zijn in het stadion." Met die woorden van de stadionspeaker van KVM begint het opmerkelijke bekeravontuur van Luc Bosmans in 2017.

In het begin van de tweede verlenging in Mechelen raakt hoofdscheidsrechter Christophe Dierick geblesseerd en hij moet het veld verlaten. Vierde ref Nicolas Laforge neemt zijn plaats in, maar omdat eerder ook al een grensrechter geblesseerd was uitgevallen, is er een arbiter te weinig. Daarop lanceert de stadionspeaker zijn oproep. Er klinkt luid gelach van de fans in het stadion.

Eén supporter in het stadion neemt de oproep wel serieus. Luc Bosmans is scheidsrechter op provinciaal niveau en voelt dat hij moet helpen. Onder luid applaus komt hij het veld op en dankzij Bosmans kan de wedstrijd afgewerkt worden. Hij is dé held van de avond. Zijn hele verhaal vertelt hij in '15 minutes of fame', een podcast van Sporza. 

Je hoort deze aflevering in 'Zandman' op maandag 14 maart, tussen 22 en 23 uur. Of wanneer het je past, via Radio 1 Select of onze app

Lees ook