20 doden bij crash historisch vliegtuig in de Alpen in Zwitserland

5 augustus 2018
In Zwitserland is een historisch vliegtuig gecrasht in de Alpen. Dat meldt de politie van het kanton Graubuenden. Alle 20 mensen aan boord zijn om het leven gekomen.

De crash heeft gisteren plaatsgevonden op de berg Piz Segnas in de Alpen in Zwitserland, dit op een hoogte van zowat 2.540 meter. Het toestel was een Ju-52, een toestel uit de jaren 30 dat een firma uit Düsseldorf gebruikte voor zogenoemde belevingsvluchten.

Aanvankelijk was het onzeker of en hoeveel slachtoffers er zijn gevallen, maar op een persconferentie heeft de politie van Graubuenden vanmiddag bekendgemaakt dat alle 20 inzittenden om het leven zijn gekomen.

Transportvliegtuig uit de jaren 30

"De Ju-52 is een transportvliegtuig uit de jaren 30", zegt voorzitter Koen Crombez van de Diest Aero Club in "De ochtend" op Radio 1. "Het is gebouwd door de firma Junckers, een Duitse pionier en constructeur. Het is een driemotorig toestel met een lage vleugel en een vast landingsgestel."

"Er zijn enkele duizenden van gemaakt, aanvankelijk als passagierstoestel, later voor troepentransport en logistiek voor het Duitse leger. Tijdens WO II is het enorm veel ingezet, maar zijn er ook veel van neergeschoten. Het waren trage vliegtuigen die geen kans maakten tegen de gevechtsvliegtuigen van de jaren 40", aldus Crombez.

Bron: vrtnws.be en De Ochtend

Radio 1 Select