2009-2019: toen en nu

21 januari 2019
Nu iedereen online deelneemt aan de 10yearchallenge door foto's van zichzelf toen en nu naast mekaar te zetten, gaan wij ook eens tien jaar terug. Wat gebeurde er toen in de wereld? Waar spraken we over? En wat is er allemaal veranderd?

Wie de krant van dag op dag tien jaar geleden openslaat ziet vooral artikels over de inauguratie van Barack Obama maar ook deze sombere voorspelling ‘Files helft langer in 2020’. We zijn nu tien jaar later, het is bijna 2020, zijn we al zover of is het nog veel erger? Hajo Beeckman

Ook een mensenleven kan in tien jaar ingrijpend veranderen. Op 30 januari 2009 werd Radio 1-presentarice Krista Bracke plots getroffen door een vleesetende bacterie. Ze ontsnapte op het nippertje aan de dood. En nu, tien jaar later, maakt ze zich klaar om een eredoctoraat te ontvangen aan de universiteit van Gent. Een reportage van Brecht Devoldere.

Wat hield ons bezig in 2009? Wat waren de trends, de rages, wat stond er in de boekskes? Vincent Byloo keert tien jaar terug in de tijd: van Gaga tot Zumba

Dat er op tien jaar veel kan gebeuren weten de kijkers van Thuis als geen ander. Voor al wie de draad kwijt is, vat Thuisfan Karel Decorte de belevenissen van Frank Bomans en co nog eens samen.

2009 was de doorbraak van de Varkensgriep. Waart die nog rond? Marc van Ranst

Tien jaar geleden legde Barack Obama de eed af als 44ste president van de VS. ‘A change is gonna come’, dat gevoel heerste er toen in Washington en de rest van de VS. Wat is er over van de hoop van toen? Björn Soenens was erbij in 2009.

Lees ook:

Radio 1 Select