Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Alles begint bij luisteren

Radio 1 Sessies

album van de week

classic album van de week

ontbreekwoordenboek

Touché

2010. De Robert Fisk van het VRT - Journaal

wo 29 dec. - 10:00

2010. De Robert Fisk van het VRT - Journaal

VRT-journalist Rudi Vranckx is net terug uit de Gazastrook waar het begin van de militaire actie van Israel tegen Hamas herdacht werd. Vandaag kijkt hij samen met Luc Janssen terug op 2010. Eén van de meest beklijvende ervaringen was zijn avontuurlijke reis door onze ex-kolonie Congo. Voor zijn reeks 'Bonjour Congo' sprak hij met iedereen die zijn pad kruiste en dat maakte een waaier van emoties los. Van geërgerd over boos en ontgoocheld tot ontroerd en bewonderend.

Bewondering heeft hij ook voor Bruce Springsteen. Als absolute Springsteen-freak miste hij maar één van zijn concerten en het is zijn droom the Boss te interviewen in New Jersey.

Als historicus vindt hij Wikileaks fantastisch voor de geschiedschrijving. Veel van de gelekte documenten spelen zich af in de landen waar hij vaak komt. Irak, Pakistan, Afghanistan, de berichten bevestigen wat hij zelf heeft gezien.

Een van zijn absolute aanraders is het boek 'De geopolitiek van emotie' van de joods-Franse intellectueel Dominique Moisi. Een uitgave van de Standaard Uitgeverij.

Ook de 'Ontregeling van de wereld' van de Frans-Libanese schrijver Amin Maalouf kan hem bekoren. Een uitgave van de Geus.



Lees ook:

Blijf op de hoogte

Ontdek de beste podcasttips, beluister het meest recente nieuws en doe mee aan exclusieve acties.

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet