“2018 wordt het jaar dat het kasteel van Heers gered werd”

9 januari 2018
Hautekiet praat deze maand met 18 mensen die dit jaar een stap zetten in het onbekende, die dingen anders willen aanpakken in 2018. Caroline Geerts is één van hen. Zij werkt samen met meer dan 100 vrijwilligers aan een “onaards mooie plek”. “2018 wordt het jaar dat het kasteel van Heers gered werd” mailde ze naar "Hautekiet". Meer uitleg mocht ze kwijt in één minuut zendtijd.

In Heers, Zuid-Limburg, ligt een van de mooiste kasteelsites van Haspengouw, maar ze ligt helaas al 30 jaar te vervallen en te verwilderen. 500 jaar Loonse, Limburgse en Luikse geschiedenis dreigt verloren te gaan. Daarom hebben we met omwonenden een burgerinitiatief opgericht om het kasteel in haar oude glorie te herstellen.

Wijzelf gaan niet restaureren, wel de terreinen opkuisen en er projecten opstarten om de site opnieuw aantrekkelijk en publiek toegankelijk te maken.

We zijn nog maar 3 maanden bezig en hebben intussen meer dan 100 vrijwilligers om mee te helpen opkuisen.

Veel mensen vinden het kasteel voldoende belangrijk om onbaatzuchtig de handen uit de mouwen te komen steken en op zo’n mooie plek met een massa volk eenzelfde doel na te jagen. Het brengt ons als gemeenschap dichter bij elkaar.

Aanstaande zondag, 14 januari , gaan we weer aan het werk. Inschrijven kan via www.kasteelvanheers.be of via onze Facebookpagina.

Kom mee de handen uit de mouwen steken en red een prachtig stukje erfgoed van de ondergang.

Beluister "de minuut" van Caroline Geerts:

Lees ook: