3 (+ 1) tips voor Couleur Café

27 juni 2019
Op normale zomerdagen kan je bij het Atomium op het gras liggen en een pintje drinken. Dit weekend wordt nog beter, want dan kan je daar op het gras liggen, een pintje drinken én muziek luisteren. Dan is er Couleur Café, met grote namen als Sean Paul, Lauryn Hill, Kamasi Washington en Zwangere Guy, maar er valt nog méér te ontdekken! Wonderland geeft tips.

De eerste tip is meteen een dubbele, want er staan twee bands op de affiche met bijna dezelfde naam: Kokoroko en... Kokoko. Stel dat je een zware zonneslag oploopt, gewoon op de k’s en de o’s afgaan, want ze zijn allebei erg goed. 

Toch even het verschil horen? Wel, Kokoroko is een londens jazz collectief, en klinkt zo:

Héél mooi dus, Kokoroko. Als je er enkele maanden geleden al bij was in De Roma in Borgerhout of Flagey in Brussel, weet je dat je geen seconde kan stilstaan op hun muziek.

Dat is niet anders bij KOKOKO!. Deze Congolese electronicaband uit Kinshasa brengt dit weekend hun zelfgemaakte instrumenten van gerecycleerde conserven, broodroosters en plastic flessen mee naar Brussel.

KOKOKO! speelt zondagnacht om 00u15, Kokoroko vind je vrijdagavond al om 19u15. 

Je gaat merken: Afrika boven in ons lijstje. Tip 2 komt oorspronkelijk uit Zambia, maar deze zangeres ging muziek studeren in Melbourne, Australië en is daar wat blijven hangen. Haar naam verraadt ambitie, en terecht, want ze gaat het ver schoppen: Sampa the Great

Sampa the Great speelt zondag om 19u45. 

Het wordt een prachtig weekend met mooie concerten de hele dag door, maar ‘s nachts wordt het pas écht leuk, bijvoorbeeld met BCUC: Buntu Continua Uhuru Consciousness. Een concert van die band is moeilijk te beschrijven, maar denk aan een mix tussen een technoavond in een nachtclub en een gekke avond in de Matongé wijk. Zweterig, schokkerig, helemaal uit de bol gaan.

Veel melodie hoef je niet te verwachten. De band bestaat uit één basgitarist en verder alleen maar drummers, maar het is een uur lang puur spektakel.

Bantu Continua Uhuru Consciousness speelt zaterdag, vlak na middernacht. Veel plezier, drink er eentje op onze gezondheid!