3 op de 5 treinen zullen rijden, voorrang voor treinen naar de kust en festivals

27 juli 2019
Treinbegeleiders aangesloten bij de spoorbond OVS zijn vannacht aan een treinstaking begonnen. De aanleiding voor de staking is een conflict over vakantiedagen. Tijdens de staking zullen drie op de vijf treinen rijden. Zeker op enkele drukke verbindingen, zoals die naar Tomorrowland of de Gentse Feesten, zullen er voldoende treinen zijn, verzekert vervoersmaatschappij NMBS.

Door een staking van het treinbegeleidingspersoneel van de onafhankelijke spoorbond OVS is het treinverkeer sinds 3 uur vannacht tot zondag 3 uur verstoord. Vervoersmaatschappij NMBS heeft daarom een alternatieve dienstregeling uitgewerkt, waardoor drie op de vijf treinen rijden. "Daarbij is voorrang gegeven aan de treinen naar de kust en naar de festivals, de treinen waarop NMBS de meeste reizigers verwacht," zegt Dimitri Temmerman, woordvoerder van NMBS.

Overdag rijden alle treinen van en naar het station van Boom en ook de drie extra nachttreinen, die na elke festivaldag van Boom naar Antwerpen sporen, worden ingezet. Van en naar de kust rijden zaterdag de meeste IC-treinen. Het gaat om de treinen tussen Eupen en Oostende en de treinen tussen Genk en Blankenberge. Deze treinen stoppen in verschillende grote stations. Er is ook goed nieuws voor wie naar de Gentse Feesten wil, want deze treinen stoppen ook in Gent-Sint-Pieters.
Daarentegen is het zo dat de meeste extra treinen naar de kust en andere toeristische bestemmingen die normaal tijdens de zomervakantie worden ingezet, zaterdag niet rijden. In een aantal kleinere stations zullen zaterdag door de staking amper of geen treinen stoppen. NMBS raadt haar reizigers dan ook aan hun reis zorgvuldig te plannen.

Bron: vrtnws.be