50 jaar Jazz Middelheim met Lies Steppe en Marc Van den Hoof

16 augustus 2019
Exact 50 jaar geleden vond in het Wilrijkse Middelheimpark de allereerste editie van Jazz Middelheim plaats. Op 17 mei 1969 organiseerde wijlen radioproducent en muzikale duizendpoot Elias Gistelinck het evenement voor het eerst als een omroepfestival van de toenmalige BRT Radio. Ondertussen vindt Jazz Middelheim plaats in het Park Ten Brandt en is het festival uitgegroeid tot een van de gezelligste van het land. Radio 1 blikt terug op de voorbije 50 jaar Jazz Middelheim.

Korneel De Clercq nodigt daarvoor twee speciale gasten uit. Een van hen is Marc Van den Hoof, voormalig docent jazzgeschiedenis die verschillende jazzprogramma’s presenteerde bij Klara en deel uitmaakte van het productieteam van Jazz Middelheim. Daarnaast ook Lies Steppe: zangeres en frontvrouw van STEPPE, Klara-presentatrice en de presentatrice van Jazz Middelheim sinds 2008.

De drie doorlopen samen de voorbije vijf decennia van Jazz Middelheim. Ze nemen je mee naar de beginjaren, staan stil bij de hoogtepunten en blikken vooruit op de vijftigste editie die op 15 augustus 2019 van start gaat. Voor deze jubileumeditie pakt het festival uit met enkele straffe headlines, zoals Pharoah Sanders Quartet, Charles Lloyd en een Louis Cole Big Band.

Dit alles en veel meer over 50 jaar Jazz Middelheim: Luister:

Radio 1 Select