50 jaar Woodstock : Portland speelt Jefferson Airplane

1 augustus 2019
VRT
Deze zomer is het vijftig jaar geleden dat in het dorpje Bethel in de VS, op een groot stuk land, een festivalletje werd georganiseerd: Woodstock.

Plots bleek de populariteit verkeerd ingeschat. Hippie's van het hele land parkeerden hun auto op de snelweg en kwamen, vaak zonder kaartje, toch het festival binnen. 'This has become a free festival'. Wonderland haalt deze zomer de patchoeli uit de kast en vraagt enkele straffe muzikanten om muziek van dat festival te coveren.

Bekijk Somebody to love van Jefferson Airplane in de versie van Portland:

Jente Pironet, de zanger van Portland, noemt zichzelf een Woodstock-liefhebber. "Ik heb veel gelezen over Woodstock, en alle bands die er op het podium stonden heb ik bestudeerd".

Waarom koos hij ervoor om Somebody to love van Jefferson Airplane te coveren? "Meerstemmige muziek van bijvoorbeeld Crosby, Stills, Nash & Young vond ik te voordehandliggend. En echte bluesrock naspelen met onze band vond ik niet onmiddellijk een leuk idee."

"Somebody to love van Jefferson Airplane is een sterk nummer met een goed refrein. Ik wist snel: dat is dé song die ik wil doen."

 

Meer Woodstock Sessies: