50 jaar Woodstock: Roland speelt Tim Hardin

4 juli 2019
Deze zomer is het vijftig jaar geleden dat in het dorpje Bethel in de VS, op een groot stuk land, een festivalletje werd georganiseerd. Plots bleek de populariteit verkeerd ingeschat. Hippie's van het hele land parkeerden hun auto op de snelweg en kwamen, vaak zonder kaartje, toch het festival binnen. 'This has become a free festival'. Wonderland haalt deze zomer de patchoeli uit de kast en vraagt enkele straffe muzikanten om muziek van dat festival te coveren.

De grootste Belgische bluesmuzikant ooit, Roland, was in 1969 al verschillende jaren muziek aan het maken, bij Miek en Roel, maar ook met zijn Roland's Blues Workshop. Hij herinnert zich de tijd levendig.

We wisten hier in België van Woodstock, dat lazen we in Rolling Stone, dat was toen nog een stukje gazettenpapier. We hebben hier dan de nageboortes gehad: het festival op het eiland van Wight en in het Kralingse Bos in Nederland.

Roland kende één van de artiesten van Woodstock persoonlijk. Folkmuzikant Tim Hardin, de man van de wereldhit 'If I were a carpenter' woonde ooit bij hem in Gent.

We leerden elkaar kennen in het programma 'Andere koek' op de BRT, gepresenteerd door Roel Van Bambost. Ik moest, buiten beeld, met een hele lange kabel, de gitaarpartijen van Tim spelen.

Uiteindelijk bleef Tim Hardin een zestal maanden in België plakken. De man had een verslaving aan methadon en was niet vies van wat andere drugs, maar Roland herinnert zich vooral veel mooie verhalen.

undefined