Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Alles begint bij luisteren

ontbreekwoordenboek

Radio 1 Sessies

album van de week

classic album van de week

De Ochtend

800.000 mensen vluchten voor moessonregens

ma 20 aug. - 4:32

Na de hevige moessonregens in de Indiase staat Kerala zijn al 800.000 mensen moeten vluchten. Zeker 350 mensen zijn om het leven gekomen. De regens begonnen op 8 augustus. Het zijn de hevigste in de regio in 100 jaar.
moesson

De moessonregens hebben aardverschuivingen veroorzaakt. Daardoor zijn huizen en bruggen ingestort. Duizenden reddingswerkers zijn nog altijd op zoek naar mensen die gestrand zijn en wiens huizen ondergelopen zijn. De overheid schat dat zo'n 800.000 mensen uit hun huizen zijn moeten vluchten. Voor hen zijn al zo'n 4.000 opvangkampen opgericht.

De infrastructuur in de regio krijgt het zwaar te verduren. De lokale overheden schatten dat zo'n 10.000 km wegen zijn beschadigd. Een van de belangrijkste luchthavens is onbruikbaar. Op 26 augustus zou ze weer open gaan. Het leger zou vanaf maandag een militaire luchthaven openstellen voor commerciële vluchten.

Sinds het moessonseizoen is begonnen in India zijn er al 1.000 mensen omgekomen. De totale stormschade wordt geschat op 3 miljard dollar.

Lees ook:

Blijf op de hoogte

Ontdek de beste podcasttips, beluister het meest recente nieuws en doe mee aan exclusieve acties.

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet