8985,52 keer bedankt voor jullie flauwe moppen!

24 december 2017
De flauwe moppen die Radio 1 tijdens Music For Life inzamelde voor Te Gek?! hebben 8985,52 euro opgebracht. In totaal leverden inzamelacties van de VRT 46.660,52 euro op voor dat goede doel.

Op vier radiozenders tegelijkertijd is vandaag de Warmste Radio te horen: Radio 1, Radio 2, MNM en Studio Brussel. Jan Hautekiet vervoegde Eva De Roo van Studio Brussel voor de presentatie van 9 tot 12, live van op domein Puyenbroeck in Wachtebeke.

Middenin die uitzending was dan ook het ideale moment aangekomen om aan te kondigen wat Radio 1 zélf opgehaald had voor de Warmste Week.

Flauwemoppenpot

Met 1 euro per flauwe mop moedigde Radio 1 schaamteloos luisteraars aan om moppen te tappen. Een flauwe woordspeling? Een lolletje dat op een pijnlijke stilte of een meewarige glimlach onthaald werd? Dat heeft al die moppentappers afgelopen maand nogal wat gekost: maar liefst 8985,52 euro euro haalde de actie op.

“Die 52 cent zal wel een héél flauwe mop geweest zijn", zegt Jan Hautekiet.

De actie van Radio 1 werd georganiseerd ten voordele van Te Gek?!.

“Te Gek?! is een project dat in Vlaanderen geestelijke gezondheidsproblemen bespreekbaar wil maken", licht coördinator Marc Hellinckx toe in Puyenbroeck. "Hoewel een op vier mensen ooit zelf te maken krijgen met psychische problemen, blijft er een taboe op rusten. Dat taboe wil Te Gek?! doorbreken."

In totaal kreeg Te Gek?! maar liefst 46.660,52 euro van de VRT. Dat bedrag omvat de opbrengst van de flauwemoppenpot, maar ook die van de kerstsoirée van De Ideale Wereld, goed voor 30.000 euro, en de sms-actie van het Canvas-programma Gek & Geniaal, die 7675 euro opleverde.

Dat bedrag kan nog aandikken. Niet elke flauwe moppentapper heeft al gestort. Op sommige plaatsen moet de actie nog worden afgerond. Tot eind januari kun je voor Te Gek?! per flauwe mop nog 1 euro storten.