Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Alles begint bij luisteren

Radio 1 Sessies

Artikel

Auteur Ellen Jansegers: "Introvert zijn is niet hetzelfde als stil of verlegen zijn. Het gaat meer om waar je je energie uit haalt."
Met 'Zwijgen is goud' schreef Ellen Jansegers een indrukwekkend, nieuw standaardwerk over introversie. Ze pleit voor een andere blik op communicatie en interactie: méér is niet noodzakelijk béter. Ontdek alles over het boek en de boekenkast van Jansegers in de nieuwste aflevering van de podcast 'Groen Gebladerte'.

30 september 2022

Beleef 'Culture Club' in het KMSKA via VRT MAX

Kijktip op VRT MAX: de jongste uitzending van 'Culture Club' in het KMSKA. Bent Van Looy toont je alle hoeken en kamers van het vernieuwde museum.

Kijk nu

Artikel

Kijk op zaterdag 1 oktober naar 'De Taalstaat' in de app van Radio 1
Radio 1 en de Nederlandse collega's van NPO Radio 1 slaan opnieuw de handen in elkaar. Op zaterdag 1 oktober kan je in de app van Radio 1 kijken naar een unieke uitzending van 'De Taalstaat', gepresenteerd door Frits Spits en Jan Hautekiet. Het is meteen ook de aftrap van de Week van het Nederlands. Het thema dit jaar: de schoonheid van de Nederlandse taal. Kijk zaterdag live, tussen 11 en 13 uur, via de videoknop in onze app.

28 september 2022

Artikel

Wat raakt Sofie Lenaerts?
Sofie Lenaerts is de eerste Belgische vrouw die erin slaagde de hoogste bergen van de 7 continenten te beklimmen. De liefde voor het klimmen dankt ze aan haar job als politie-inspecteur en de bergen maakten haar tot de vrouw die ze vandaag is. Maar de weg naar de top is niet zonder gevaar. Hoe belangrijk is het om de top te bereiken? Verlegt ze steeds meer haar eigen grenzen als ervaren bergbeklimmer? En wat is haar toppunt van liefde? Luister zondag naar ‘Touché’ met Sofie Lenaerts!

30 september 2022

Artikel

De gruwelijke waarheid achter de bandnaam 'Joy Division'
Eerder deze week bracht 'De Wereld van Sofie' een uitzending over het moraal bij troepen. Luisteraar Steven Van Hoef reageerde hierop met een opvallend weetje: “Joy Division ontleende hun naam aan een divisie van prostituees in het leger”. Babette Moonen zocht het uit en wat bleek? De waarheid is nog veel afgrijselijker.

30 september 2022

Artikel

Vraag het aan Rika: "Mijn schoonmoeder wil elk detail van mijn huwelijksfeest controleren"
Relatiedeskundige Rika Ponnet komt elke donderdag langs in 'Nieuwe Feiten' om een dilemma uit de relationele, vriendschappelijke of collegiale sfeer op te lossen. Deze keer buigt ze zich over het probleem van Chelsey. Zij en haar vriend keken enorm uit naar hun huwelijk, tot haar schoonouders zich gingen bemoeien met de trouwplannen.

29 september 2022

Luistertip

Classic Stories

De drumbeat van Marvin Gaye’s ‘Sexual Healing’ werd gemaakt op de drumcomputer van muzikant Tars Lootens

30 september 2022

Luister nu

Podcasts

Ontdek al onze Radio 1-podcasts. Je vindt ze ook op VRT MAX.

Mistlicht

Over wat dementie met een mens doet. Op de Instagram van Sven Speybrouck staat een foto van zijn mama. Het beeld is wazig. Dat was zij toen ook al. Het moet rond die tijd geweest zijn dat stilaan duidelijk werd dat ze dementie had. Ergens in de mist in haar hoofd zijn moeder en zoon elkaar kwijtgeraakt. Zovele jaren later is die foto van zijn mama het vertrekpunt van een zoektocht naar wat dementie met een mens doet. Sven vertrekt van aan de keukentafel van zijn moeder en gaat op zoek naar lotgenoten. Een podcast ism Cera, Expertisecentrum Dementie Vlaanderen en Alzheimer Liga Vlaanderen.

Luister nu

Meest recente fragmenten

Blijf op de hoogte

Ontdek de beste podcasttips, beluister het meest recente nieuws en doe mee aan exclusieve acties.

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet