Aantal besmettingen slechts licht gedaald, dodental naar beneden bijgesteld na hertelling

26 augustus 2020
© Benoit Doppagne (Belga)
De coronacijfers in ons land blijven dalen. De ziekenhuisopnames en overlijdens zijn de afgelopen tijd nog duidelijk gedaald; het aantal nieuwe besmettingen daalt maar licht meer. Het aantal dodelijke slachtoffers is vandaag naar beneden bijgesteld nadat de Vlaamse woonzorgcentra hun cijfers hebben herbekeken.

Cijfers blijven dalen, al daalt het aantal besmettingen slechts licht

Het gemiddeld aantal nieuwe besmettingen met het coronavirus in België is voor de tiende dag op rij gedaald, zij het slechts licht. In de week van 16 tot en met 22 augustus werden gemiddeld 490 besmettingen per dag geregistreerd. Dat is een daling met 8 procent in vergelijking met een week eerder. Dat blijkt uit de gegevens van gezondheidsinstituut Sciensano. In totaal zijn er in België al 82.447 bevestigde besmettingen met het coronavirus.

Het aantal bijkomende overlijdens en ziekenhuisopnames is de afgelopen tijd nog relatief sterk gedaald. In de week van 6 tot en met 22 augustus zijn per dag gemiddeld 7 coronapatiënten overleden. Dat zijn er 2 minder dan een week voordien.

Dodental bijgesteld

Het totale dodental in ons land staat intussen op 9.878. Gisteren stond de teller nog op 9.996, maar door een hertelling zijn 121 overlijdens -die eerder dubbel geteld waren- uit de statistieken verdwenen.

Op vraag van Sciensano hebben de Vlaamse woonzorgcentra hun cijfers namelijk herbekeken. Daaruit is gebleken dat een aantal slachtoffers dubbel was geteld. Daarnaast was een aantal overlijdens ten onrechte als COVID-overlijdens meegeteld. Zonder de aanpassing had de teller vandaag op 9.999 gestaan.

Kijken we tot slot naar het aantal ziekenhuisopnames, dan zien wat dat er afgelopen week -van 19 tot 25 augustus - per dag gemiddeld 22 coronapatiënten in het ziekenhuis werden opgenomen. In vergelijking met de voorgaande week is dat een daling met 8 patiënten oftewel 26 procent.

Bron: vrtnws.be