“Aanwijzingen dat het aantal besmettingen in scholen niet toeneemt”

14 oktober 2020
© Bruno Fahy (Belga)
In de scholen is er voorlopig geen sterke stijging te zien van het aantal coronabesmettingen. Dat zegt Inge Van Trimpont, directeur van de CLB’s van het gemeenschapsonderwijs, in 'De Ochtend'.

Terugblikkend op de afgelopen weken, ziet Inge Van Trimpont de laatste tijd een beperkte stijging van het aantal besmettingen, “maar niet dezelfde stijging die we zien in de maatschappij”. “Het is ook een veel minder sterke stijging dan in het begin van het schooljaar”, voegt de directeur eraan toe. Die waren toen toe te schrijven aan de mensen die van op reis terugkwamen.

Omdat het aantal besmettingen in de scholen nu relatief weinig toeneemt, “kunnen we voorzichtig zeggen dat de maatregelen op school werken”, stelt Van Trimpont. “We hebben aanwijzingen - en hier ben ik heel voorzichtig - dat er geen toename is in het aantal besmettingen die op school zouden gebeurd zijn”, besluit ze.

Vandaag is er groot overleg over met Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) en de sociale onderwijspartners. Daarop zal besproken worden of onze scholen moeten overschakelen naar code oranje nu het aantal corona-besmettingen blijft stijgen.

Beluister het gesprek met Inge Van Trimpont in 'De Ochtend':

Bron: vrtnws.be en 'De Ochtend'

Lees ook: