Absynthe Minded eert Jean-Marie Aerts “Hij heeft al veel betekend in de Belgische muziekscene”

11 februari 2021
© Radio 1
Dat ‘My Heroics’ klinkt zoals het klinkt, heeft Absynthe Minded aan producer Jean-Marie Aerts te danken. De band eert hem met de song ‘Yep’. Het nummer werd speciaal geschreven voor Radio 1, in het kader van ‘Belpop Helden’.

“Toen ik dacht aan Belgische muzikale iconen, was Jean-Marie Aerts de eerste die in mij opkwam” vertelt Bert Ostyn. “Hij is iemand die al heel veel heeft betekend in de Belgische muziekscene" Ook voor Absynthe Minded: "Hij heeft ervoor gezorgd dat 'My Heroics' klinkt zoals het klinkt."

Jean-Marie Aerts is vooral bekend als lid van T.C. Matic, maar ook als producer van heel wat Belgische artiesten, zoals Elisa Waut, El Fish en Jo Lemaire. Maar niet al zijn werk bereikte het grote publiek. Ostyn is net wél fan van die onbekendere dingen, vertelt hij. Denk bijvoorbeeld aan JMX: "Er zit een soort ongedwongenheid, spontaniteit in deze muziek en dat wou ik ook een beetje in 'Yep' behouden."

In zijn Belpop-song beschrijft Ostyn hoe hij Jean ziet lopen in een stad, met zijn zonnebril. Maar hij zingt ook over hoe hij over Jean-Marie Aerts denkt: "Je kan groeien door een goeie ondersteuning te hebben, en Jean heeft dat gegeven aan Absynthe Minded'.

Bekijk de hommage van Absynthe Minded aan Jean-Marie Aerts:

Lees ook: