Achter de schermen bij Annick Wellens

9 december 2017
Tijdens Belgodyssee leerde Annick Wellens zoveel bij dat ze zich nu al een winnaar noemt. En dan moet de officiële prijsuitreiking nog gebeuren. Dit is haar verslag van een fantastisch media-avontuur.

Een ode aan Florentin, mijn audiovisuele held

Enkele minuten na de selectie van de Belgodyssee 2017-kandidaten, werden we al in duo’s ingedeeld. Hopelijk klikt het, dacht ik ietwat nerveus. “Tenslotte duo 8: Annick Wellens en”, tromgeroffel, “Florentin Vincke.” Florentin – uitgesproken op z’n Frans – stelde zichzelf meteen voor. Er viel een last van mijn schouders want ik wist zeker dat dit een succes zou worden.

Voordat ons avontuur begon, spraken we in Brussel af. Ik was verloren gelopen dus haalde hij me bij Manneken Pis op. Een makkelijk herkenningspunt en een Franse ontmoeting. “Bonjour!” En "un bisou". We overliepen mogelijke onderwerpen en waren het al snel eens: de jonge ondernemers bij Listminut zouden ons slachtoffer worden. Een succes was in de maak.

Wanneer het eindelijk aan ons was, ging alles erg snel. Én zonder problemen! Dankzij Florentin zijn machtige MacBook, ging het monteren van ons presentatiefilmpje als vanzelf. “Oh”, riep Florentin uit wanneer ons filmpje bijna klaar was. “We moeten er nog ondertitels bij plaatsen!”

Tijdens onze interviews wrong hij zich dan weer in de vreemdste hoeken met zijn camera. Als een echte professional zorgde hij voor prachtige plaatjes. “Fotografie vind ik niet zo leuk”, bekende hij daarna. Ik moest lachen.

Terwijl ik veel sterker in mijn schoenen sta wanneer ik kan schrijven, was Belgodyssee een audiovisueel succes. Dat heb ik grotendeels aan Florentin te danken die mij handige tips gaf en werkelijk aan alles dacht. Op slechts twee weken tijd leerde ik enorm veel bij. Daarom voel ik me alvast een winnaar. De laatsten zullen de eersten zijn!

Beluister de reportage van Annick Wellens: