Achter de schermen bij Kevin Meyvaert

23 oktober 2017
Op het eerste zicht vond Kevin Meyvaert "Jonge ondernemers" een saai thema voor de Belgodyssee-wedstrijd. Tot zijn oog viel op een artikel in La Dernière Heure.

Ik voel het, wij worden een topduo

“Jonge ondernemers”, dat is het thema van Belgodyssee dit jaar. Op het eerste zicht vind ik het maar een saai thema met weinig dynamiek. En dan, enkele dagen voor de selectie, val ik op een artikel in La Dernière Heure. Die heeft het over een onderneming in Molenbeek aan het kanaal. Dat is het, het kanaal. Daar zal en moet alles rond draaien!

Op 5 oktober word ik geselecteerd en ontmoet ik mijn Franstalige duopartner, Noémie Lins. En ze is meteen gewonnen voor het idee van de Kanaalzone in Brussel. Daar zijn de voorbije jaren heel wat startups gegroeid.

We kennen elkaar nog maar 10 minuten, maar we zijn dan al hevig aan het brainstormen over ons onderwerp. Ik voel het, wij worden een topduo.

Maandag 9 oktober, de eerste dag. We presenteren ons onderwerp aan de verantwoordelijken van Belgodyssee. Ook zij zijn laaiend enthousiast en dat geeft een enorme boost. Noémie en ik beginnen daarna meteen overal rond te bellen. En in nog geen 20 minuten hebben we al drie afspraken. Startups B-Sprout, Phare du Kanaal en Molengeek.

Het is alsof ze op ons zaten te wachten.

Op woensdag en donderdag gaan we naar het kanaal in Brussel. Je zou denken dat je daar moet opletten voor het drukke verkeer. Maar tegenwoordig zie je daar meer bakfietsen dan auto’s. Een aantal van die bakfietsers roept tegen ons. Eerst weten we niet waarom, maar dan zien we het. We staan op het fietspad. Dat is nauwelijks te onderscheiden van het voetpad. En ik die dacht dat je met een micro in de hand altijd iets meer mocht.

Maar we hebben het gevaarlijke fietspad aan het kanaal overleefd en hebben dit stuk kunnen maken.

Kevin Meyvaert