"Achteraf kan 2020 net een heilzaam jaar voor Nina Derwael geweest zijn"

4 januari 2021
© Eric Lalmand (Belga)
Maandag was het nog 200 dagen tot het begin van de Olympische Spelen in Tokio. Nina Derwael (20) moet een van de Belgische blikvangers worden, maar is dat jaartje uitstel nu een vloek of een zegen geweest voor de Belgische gymnaste? Inge Van Meensel gaf maandag haar kijk in 'De Tribune'.

"Ik heb heel lang gedacht dat 2020 het jaar moest worden van Nina Derwael, maar door haar nu een jaar gevolgd te hebben, zie ik hoe ze geëvolueerd is", vertelt Sporza-reporter Inge Van Meensel, die Derwael en de andere gymnasten een jaar volgde voor de documentaire 'Team Belgym'.

"Ze heeft tijd gehad voor iets anders. Je zag dat Nina worstelde met de Olympische druk, maar dat is aangepakt."

"Frappant was wat ze zei toen ik haar voor het eerst terugzag na de lockdown. "Al mijn plannen van na de Spelen zijn in het water gevallen." Daar klopte iets niet."

"Nu heeft ze een jaar gehad waarin ze kon werken aan zaken waar ze anders nooit zou zijn toegekomen. De blessures zijn onder controle, ze is volwassener geworden. Ook al is dit een rotjaar zonder competitie geweest, volgens mij kan dit achteraf net een heilzaam jaar geweest zijn."

"Nina moet focussen op zichzelf", vervolgt Van Meensel. "Er komt een nieuwe lichting bij op de Spelen waarvan we niet weten wat ze kunnen. Daar moet zij zich niets van aantrekken."

"Ze is nog altijd wereldtop. Ik heb nog niemand gezien die in haar buurt komt en daar moet ze van uitgaan."

Beluister de integrale uitzending van 'De Tribune':

Bron: sporza.be en 'De Tribune'

Lees ook: