Acteur Alec Baldwin schiet per ongeluk cameravrouw dood op filmset van western

22 oktober 2021
Gage Skidmore
De Amerikaanse acteur Alec Baldwin heeft per ongeluk een vrouw doodgeschoten op een filmset. Het slachtoffer is de 42-jarige Halyna Hutchins, die director of photography was van de western "Rust". Bij het incident raakte ook de regisseur van de film gewond.

Drama op de filmset van de western "Rust", die gedraaid wordt in de Amerikaanse staat New Mexico: tijdens de opnames van de film is director of photography Halyne Hutchins per ongeluk doodgeschoten. Het fatale schot werd gelost door de beroemde acteur Alec Baldwin, die de één van de hoofdrollen speelt in de film.

Bij de opnames werd een vuurwapen gebruikt dat was geladen met losse patronen, zegt de sheriff van Santa Fe County. Maar toch werden cameravrouw Halyna Hutchins (42) en regisseur Joel Soeza (48) geraakt toen Baldwin een schot loste. Het is nog onduidelijk wat er precies is misgegaan.

Cameravrouw Hutchins werd nog met de helikopter naar het universitair ziekenhuis van New Mexico gebracht, maar ze overleed aan haar verwondingen. Regisseur Joel Souza ligt op intensieve zorg. Na het incident werden de opnames van de film stilgelegd.

Western

“Rust” is een western waarin Alec Baldwin de rol speelt van de vogelvrij verklaarde Harland Rust. Die komt zijn kleinzoon van dertien jaar te hulp, die veroordeeld is tot de doodstraf voor moord.

Hoofdrolspeler Alec Baldwin is als acteur bijzonder populair in de VS, onder andere door zijn imitaties van ex-president Donald Trump in het satirische programma "Saturday night live". Baldwin is ook coproducent van de film "Rust".

Halyna Hutchins was vorig jaar nog director of photography van de actiefilm "Archenemy". De regisseur van die film reageert verslagen op Twitter.

Bron: vrtnws.be en 'De Ochtend'