Acteur Michel Van Dousselaere (73) overleden na strijd tegen hersenaandoening

27 juli 2021
Belga
Acteur Michel Van Dousselaere (73) is overleden. Dat meldt zijn echtgenote aan persagentschap Belga. Van Dousselaere leed al zeven jaar aan een zeldzame vorm van progressieve afasie. Dat is een hersenaandoening, waardoor hij zijn spraakvermogen geleidelijk aan verloor en ook fysiek achteruitging. Van Dousselaere is bij het grote publiek vooral bekend om zijn rollen in VTM-reeks "Aspe" en Eén-reeks "Het goddelijke monster".

Michel Van Dousselaere is geboren in Gent maar woonde al jaren in Nederland. In zijn lange carrière was hij te zien in tal van Vlaamse films en series. Hij nam zelf begin 2018 afscheid van zijn vak en van het publiek, omdat hij toen al jaren ziek was.

In 2014 werd bij Van Dousselaere een zeldzame vorm van “progressieve niet-vloeiende afasie” lijdt. Dat is een neurologische aandoening die het spraakcentrum in de hersenen aantast, en daarna ook andere zones van het brein.

Over zijn ziekte heeft hij samen met zijn vrouw, theatermaker en regisseur Irma Wijsman nog een documentaire gemaakt: "MICHEL, acteur verliest de woorden". Die is integraal te bekijken op VRT NU.