Adel Mouchalleh: “Laat je geluk niet door anderen bepalen”

23 januari 2021
© Raia Maria-Laura
Adel Mouchalleh werd in België geboren maar bracht zijn tienertijd door in Syrië, tot zijn ouders opnieuw met het gezin naar Hamme kwamen. Hij kent dus de nuances van verschillende culturen. Adel voelt zich vooral Belg. Hij gaat kritisch door het leven en wil taboes doorbreken. Vooral het taboe dat zijn leven getekend heeft en voor veel verdriet zorgt in de relatie met zijn ouders.

Ze zijn zelfvoldaan, hangen maar wat rond, luisteren naar te harde muziek en hebben enkel interesse voor hun smartphone. Ze zijn lui en niet snel tevreden. Dat zijn maar enkele van de commentaren van oudere generaties op de millennials, geboren tussen pakweg 1990 en begin 2000.

Niets nieuws onder de zon, want dit soort opmerkingen hoorden de vijftigers, zestigers en zeventigers ook over zichzelf toen ze jong waren. Meer nog, onvrede met ‘de jeugd van tegenwoordig’ gaat al terug tot Socrates. Maar hoe is deze huidige multiculturele generatie twintigers dan wel? Wat zijn hun grote uitdagingen en hun troeven? Hoe pakken zij de wereld aan?

In de nieuwe aflevering van 'Twintigers' praat Kathy Lindekens met Adel Mouchalleh. Zijn integratie is pas echt begonnen aan de universiteit,vertelt hij. 

"Laat je geluk niet door anderen bepalen" geeft hij ook mee.

De podcast van 'Twintigers' vind je hier:

Lijst van artikels

Lees ook: