Aimé Van Hecke: “Ik kon op elk moment sterven aan een hartaanval door mijn overgewicht”

22 mei 2018
Aimé Van Hecke
Aimé van Hecke, voormalig algemeen directeur televisie van de VRT, vertelt in ‘De Bende van Annemie’ hoe hij zijn leven volledig omgooide met een proteïnedieet.

Aimé van Hecke ziet er helemaal anders uit dan vroeger. De voormalige chef televisie is 28 kilogram vermagerd op drie maanden tijd. “Ik heb een wake-up call gekregen van mijn sportarts” zegt hij.

Van Hecke heeft een gepersonaliseerd proteïnedieetprogramma gevolgd, dat Pronokal heet. De bedoeling van zo’n programma is om veel gewicht te verliezen op korte tijd, maar ook om je gewicht te behouden op lange termijn. “De dokter zei dat ik 28 kg zou verliezen, als ik het correct uitvoerde. En dat is ook effectief gebeurd.”

Drie cijfers op de weegschaal

“Het was op het randje van morbide obesitas. Ik kon op elk moment sterven aan een hartaanval door mijn overgewicht”, zegt Van Hecke. De weegschaal toonde drie cijfers. Als hij dat overgewicht niet aanpakte, zou hij zeker geen 70 jaar worden, vertelde zijn dokter. 

Van Hecke moest 35 kg vermageren, wat eerst onmogelijk leek. Maar met een beetje wilskracht is het hem toch zo goed als bijna gelukt. Van Hecke let niet enkel op zijn voeding, maar gaat vaak wandelen en fietsen. Hij volgt ook lessen Pilates om spieren te ontwikkelen, want door het diëten heeft hij veel spiermassa verloren. Sinds hij is verhuisd, heeft hij zelfs geen televisie meer!

“Mijn gewicht was ook een gevolg van een uitbundig leven van 35 jaar en veel te weinig beweging” zegt hij. Van Hecke heeft hard genoten van dat uitbundige leven, maar wil nu soberder en rustiger door het leven gaan. Hij wil graag nog 6 à 7 kg vermageren.

Beluister het interview met Aimé Van Hecke:

Lees ook: