Al grote drukte aan verschillende recyclageparken: "Kom enkel als het noodzakelijk is"

7 april 2020
De meeste recyclageparken in Vlaanderen gaan vanaf vandaag weer open. Die waren drie weken gesloten, maar nu kan u weer uw afval kwijt in uw lokale recyclagepark. Om een toevloed te vermijden, wordt wel aangeraden om alleen in dringende gevallen naar het containerpark te komen.

Toch is het aan verschillende containerparken al erg druk. Dat merkte VRT NWS-journalist Arne De Jaegere bijvoorbeeld aan het recyclagepark in Aalst, waar voor de opening van het park al zo'n 20 auto's stonden aan te schuiven.

Ook in andere gemeenten is het al erg druk: "Op dit moment is het enorm druk aan de verschillende recyclageparken in onze politiezone. Vooral in Hasselt en Zonhoven staan er al lange files", laat de communicatiedienst van politie Limburg Regio Hoofdstad weten. Er wordt daar aan de inwoners zelfs gevraagd om op dit moment niet meer naar de recyclageparken te komen. "Ook tijdens de komende dagen vragen wij om enkel indien het echt noodzakelijk is naar de recyclageparken te gaan, zodat de social distance gerespecteerd kan worden."

Maak hier geen misbruik van, hou papier en karton thuis en wees hoffelijk

Ook in 'De Ochtend' benadrukte Nathalie Debast, woordvoerster van VVSG, nogmaals dat er enkel voor noodzakelijke gevallen naar het containerpark gegaan mag worden. “Mensen mogen enkel met dringende zaken langskomen. Heel wat mensen willen thuis kunnen klussen aan het huis of de tuin, en dat is de reden geweest om de recyclageparken die dat willen en kunnen opnieuw open te laten gaan. Maar het is belangrijk dat we hier geen misbruik van gaan maken. Hou papier en karton thuis en wees hoffelijk”, riep ze op.

Bron: VRT NWS

Beluister het volledige gesprek met Nathalie Debast:

 

 

Lees ook: