Alain Remue van Cel Vermiste Personen: "Goed dat 50 mensen gevonden zijn, maar we moeten realistisch blijven"

19 juli 2021
© Kristof Van Accom (Belga)
Er zijn sinds gisteren 50 personen gecontacteerd die gisteren nog vermist of onbereikbaar waren. Goed nieuws, zegt Alain Remue van de Cel Vermiste Personen in 'De Wereld Vandaag'. "Maar we moeten realistisch zijn, de tijd speelt in ons nadeel."

"Er zijn veel mensen overleden, dus het is positief dat we in elk geval 50 mensen van de lijst van vermisten hebben kunnen halen" zegt Alain Remue. "Daar had ik gisterenavond nooit durven op hopen."

"Laat ons hopen dat de overige 70 vermisten veilig zijn, maar we moeten realistisch zijn. De tijd speelt in ons nadeel. We kunnen sowieso nog slachtoffers verwachten. Hoe minder, hoe beter natuurlijk."

"Dit hebben we nog nooit gezien, zeker niet in ons eigen land"

"Vandaag is er op een tweetal plaatsen gezocht met speurhonden, maar dit wordt echt een werk van zeer lange adem. We spreken nu van maanden. Dit hebben we nog nooit gezien, zeker niet in ons eigen land. Ik herinner mij veel situaties waar hulp werd gestuurd naar het buitenland, maar we hadden nooit kunnen denken dat dit ons zou overkomen."

Remue raadt mensen ook uitdrukkelijk af om mee te helpen zoeken naar slachtoffers. "Het is zo gevaarlijk dat we enkel werken met professionele mensen. Er zijn andere manieren om een bijdrage te leveren, zoals een gift aan het Rode Kruis, het helpen maken van lunchpakketten, het verzamelen van eetwaar en huishoudspullen, …"

Beluister het gesprek met Alain Remue in 'De Wereld Vandaag' via Radio 1 Select

Bron: vrtnws.be en 'De Wereld Vandaag'

Lees ook: