Almaci over Peeters: "Echt oude politieke cultuur"

17 november 2016
Almaci over Peeters: "Echt oude politieke cultuur"
Meyrem Almaci is een "koele minnaar" van vicepremier Kris Peeters als CD&V-lijsttrekker voor de gemeenteraadsverkiezingen van 2018 in Antwerpen. Het Groen-boegbeeld noemt het een vorm van "oude politieke cultuur".

De Vlaamse christendemocraten willen hun boegbeeld Kris Peeters uitspelen in de strijd tegen huidig Antwerps burgemeester Bart De Wever (N-VA). Peeters moet daarvoor verhuizen van Puurs naar de stad Antwerpen.

De voorzitter van oppositiepartij Groen loopt daar niet echt warm voor. "Ik ben nogal koele minnaar van dat soort manoeuvres", reageert Almaci in "De ochtend".

Dit is echt een oude politieke cultuur waar ik totaal geen voeling mee heb.

"Wie gelooft die mensen nog?"

Maar Kris Peeters zou misschien wel eens een belangrijke partner van Groen kunnen worden. Sommige politieke analisten zien het CD&V-kopstuk namelijk als mogelijke king maker in 2018, waarbij zijn partij zou kunnen bepalen wie de nieuwe burgemeester wordt door in zee te gaan met ofwel een rechts blok van de N-VA ofwel met een links blok van socialisten en groenen. Bovendien wordt Peeters wel eens het "sociale gelaat" van de federale regering genoemd.

Maar Meyrem Almaci is niet overtuigd. "Heel veel mensen geloven niet dat Kris Peeters dat sociale gelaat is. Bovendien is hij vicepremier en hij zou de campagne dan moeten komen leiden in Antwerpen, terwijl er dan nog een jaar werk is in het federaal parlement. De conclusie van het federale beleid is: wie gelooft die mensen nog?"

De strijd in Antwerpen wordt heel belangrijk. Wij willen een ander, veel progressiever beleid, met veel meer aandacht voor menselijkheid