Almaci: "Vierdagenwerkweek is niet de oplossing"

27 augustus 2017
"Als een vierdagenwerkweek ook volgepropt wordt, dan staan we niet veel verder. Het is voor ons dus geen prioriteit." Voorzitter Meyrem Almaci van Groen zegt dat in een reactie op de veelbesproken socio-economische voorstellen van PS-voorzitter Elio Di Rupo.

Wat ons betreft is werkbaar werk dé grote uitdaging. Mensen moeten zelf kunnen kiezen hoelang ze werken, maar we moeten er voor zorgen dat die loopbaan geen marathon wordt aan het tempo van een sprint, " zegt Almaci in De Ochtend op Radio 1. "De prioriteit ligt voor ons niet bij die vierdagenwerkweek."

PS-voorzitter Elio Di Rupo doet in zijn nieuwe boek een aantal socio-economische voorstellen, die door sommigen als "ultra-links" worden omschreven. De vierdagenwerkweek met behoud van loon is er een van.

Maar voor Almaci is het dus geen wondermiddel, omdat een vierdagenwerkweek niet garandeert dat de werkdruk voor werknemers omlaag gaat. "Heel veel mensen trappen op hun adem, het aantal burnouts stijgt, wij willen als groene partij dat het haalbaar blijft voor iedereen."

Groen houdt z'n zomerweekend in Nieuwpoort. Straks om 12 uur gaat voorzitter Almaci daar een toespraak houden.

Bron: vrtnews.be