Als de wereld een land van vrede was, dan jij de leider, alsjeblieft

30 maart 2019
Elke week vraagt 'De Ochtend' iemand zijn of haar held van de week te kiezen. Deze week is de eer weggelegd voor de Nieuw Zeelandse Premier Jacinda Ardern, die heel wat waardering kreeg voor haar reactie na de aanslagen in Christchurch. De hulde wordt gebracht door Lisette Ma Neza.

Beste Jacinda Ardern

Als de wereld een land van vrede was, dan jij de leider,
alsjeblieft, jij, jij de leider van het land.

In alledaagse Trump-tijden, fake news en twitter,
medelijden, van een afstandje op het beeldscherm de slachtoffers bekijken,
doet jouw omarming het allermeest.

Je bent een meester in het vak. Een moeder van nature met een baby aan je borst,
zes weken zwangerschapsverlof, in 37 jaren maar.

Aanslag na aanslag en terreur, massamoorden, alledaagse exponentiële groei van islamofobie, ga jij met je hoofddoek op langs de straten

Aanslag na aanslag en terreur, massamoorden, alledaagse exponentiële groei van islamofobie, ga jij met je hoofddoek op langs de straten, langs de mensen om te praten, om te hopen en te wensen.

Eén, we bidden voor jullie op twitter, er is veel, maar veel te weinig,
Jacinda Ardern, Prime Minister of New Zealand, she said, “let us be a nation”, “let us be a nation”. Everything you do, she can do while bleeding.

Mensgerichte leiderschap, dat de kinderen, de kinderen, de kinderen weer kunnen slapen, zonder een monster onder het bed.

Dat de mensen weer kunnen bidden zonder monsters die naar binnen klimmen, aanslagen die voor de deur, terreur dat aan de bel trekt.

Jacinda, Jacinda, Jacinda Ardern, je maakt van de alfamannetjes omega.
Je bent een mega, mega, megamoeder.

Geef dit monster niet eens een naam, als de wereld een land van vrede was, dan jij de leider, alsjeblieft, jij, de leider van het land.

Lisette Ma Neza

Lees ook: