Als groepsaankoop niet altijd de beste optie is, wat moet je dan doen?

9 november 2018
Uit onderzoek blijkt dat groepsaankopen niet automatisch leiden tot het beste contract of de goedkoopste energiefactuur.

Dirk Van Evercooren, directeur marktwerking van de Vlaamse energieregulator en energie waakhond van de Vlaamse Regulator van de Elektriciteits- en Gasmarkt (VREG) sprong deze ochtend op zijn elektrische fiets om Bij Debecker te vertellen over de groepsaankopen voor energie. Want in de praktijk blijkt dat mensen die intekenen voor een groepsaankoop niet altijd een lagere prijs krijgen dan indiviuele klanten. En daar gaan die mensen nochtans wel van uit, zo zei Van Evercooren.

Vergelijk zelf

Hij raadt dan ook iedereen aan om zelf een vergelijking te maken en zelf te kijken naar de verschillende opties. Daar zijn tal van vergelijkingswebsites voor, maar de meeste websites hebben daar commerciële belangen bij. Van Evercooren stuurt iedereen dan ook door naar de website van VREG, want zij zijn "de enige website die neutraal én volledig is".

Service

Het gaat ook niet altijd alleen over de prijs, zei Van Evercooren. "Let goed op de contractvoorwaarden en de service die je wordt aangeboden. Want voor je het weet heb je gekozen voor de goedkoopste optie, maar moet je wel hele grote voorschotten betalen of geraak je niet zomaar onder dat contract uit."