"Als het lukt, ben je heel blij dat je niet eerder gestopt bent"

27 november 2017
Klaas Delrue
Klaas Delrue heeft een nieuwe plaat uit, 'Tijd is alles'. Op die plaat staan zeker twee nummers die over zijn onlangs geboren dochtertje gaan. "Door de geboorte van m'n dochter ben ik anders naar tijd beginnen kijken."

De plaat gaat over hoe we allemaal met tijd omspringen. "Het is het hoogste goed van onze generatie", vertelt Klaas in De bende

Hij heeft ook enige tijd op z'n dochter moeten wachten. "In totaal heeft het hele proces zes jaar geduurd!" Dat kwam omdat ze IVF-behandelingen hebben moeten opstarten. "We hebben het gedaan omdat we het écht wilden." Maar Klaas heeft wel gevoeld dat je er sterk in je schoenen voor moeten staan. Want wat als het niet lukt? Wanneer begin je het los te laten? 

Toen we zeiden: dit is de allerlaatste keer, is er een stuk stress weggevallen. En dan lukt het, en ben je héél blij dat je niet vroeger bent gestopt.

Klaas voelt aan dat er toch nog steeds taboe op rust. "Je bent daar zelf deel van. Je wil er niet élke keer weer over aangesproken worden of erover beginnen praten. Voor je het weet, is het iets dat je in stilte aan het dragen bent."

Klaas twijfelt nu om er een boek over te schrijven. Omdat hij, nu het allemaal achter de rug is, het wél graag willen vertellen. 

Lees ook: