“Als ik een vrouw was, had ik een kind van Daan”

6 december 2019
Luc Janssen heeft heel wat Belpop-favorieten. ‘Daydream’ van The Wallace Collection bijvoorbeeld, of zelfs ‘Zo mooi, zo blond en zo alleen’ van Jimmy Frey. Het was voor hem dus niet zo eenvoudig om zijn favoriete top 5 voor te stellen bij Ayco Duyster. Daarom dat hij koos om te vertellen over nummers waar hij een bijzondere band mee heeft. En ook aan ‘Housewife’ van Daan hangt een leuk verhaal vast.

“Lang geleden maakte ik een cultuurprogramma voor Canvas – Lux XL – en een van de gasten was schilder Luc Tuymans” vertelt Luc Janssen bij Ayco. “Na de opnames heeft Luc me toen een keertje meegenomen met zijn auto en zijn chauffeur – want het is Luc Tuymans, niet waar – en we hebben in die lange autorit maar één nummer gehoord, on repeat: ‘Housewife’ van Daan.”

“Er is maar één nummer dat alle rommel overstijgt, en dat is ‘Housewife’”

Tuymans vond het, net als Janssen, een geweldig nummer en daarom besloot Janssen een compilatie-cd voor hem te branden met allemaal gelijkaardige nummers. Nummers waarvan ie zeker wist dat Tuymans ze geweldig zou vinden. Alleen liep dat anders dan verwacht: “Maanden later kwam ik Tuymans tegen en vroeg hem wat hij ervan vond. ‘Rommel’ was zijn antwoord.” Janssen moest hem daarin bijtreden: “Er is maar één nummer dat alle rommel overstijgt, en dat is ‘Housewife’ van Daan.”

“Er zijn heel mooie nummers van Daan. Maar op ‘Housewife’ kan je totaal ‘los’ gaan. Met de auto, met of zonder chauffeur: je kan er altijd op scheuren.”

Lees verder onder de videoclip van 'Housewife'

“Als ik een vrouw was, had ik een kind van Daan” zegt Janssen. “Ik snap Daan van bij het begin. Ik weet waar hij zijn dingen vandaan heeft. Ik hoor er ABBA in, maar ook Matt Johnson van 'The The'. Hij kan goed stelen, maar heeft tegelijk ook een enorm talent.”

“Daan is iemand bij wie de mens en de muziek totaal kloppen. En als dat zo is, dan zij het mijn helden."

Beluister het gesprek van Luc Janssen bij Ayco:

Lees ook: