“Als ik naar de winkel ga met mijn karretje, denk ik altijd: wat heeft Luc graag?”

26 oktober 2016
Volgens Dag Allemaal zijn ze 35 jaar samen. Maar Bart Kaëll weet wel beter: hij is al sinds 1978 samen met Luc Appermont. En nog steeds raken ze niet op elkaar uitgekeken. In “De Bende van Annemie” vertelde hij over het geheim van hun relatie. En over hun eerste theatertournee samen.

Eigenlijk had Bart Kaëll zijn mond voorbijgepraat. Het was niet de bedoeling dat de plannen over hun show al zouden uitlekken. Maar dat uitlekken heeft ook zijn voordelen: nu moeten ze er wel mee verder. “Een lichte druk is wel goed”.

Het idee kwam toen ze onderweg waren naar een optreden. Samen onderweg zijn en samen in de loge zitten, was zo gezellig dat ze dat veel vaker wilden doen. Nu zijn ze aan het programma aan het werken, en ook Steven Van Herreweghe gaat helpen.

Het wordt een persoonlijk programma. Over hun leven, en wat ze hebben meegemaakt. Over de mensen die ze ontmoet hebben. Geen oppervlakkig gebeuren, maar een show met vertellen, en liedjes.

Ik ben aan Luc zijn mouw aan het trekken. Ik hoop dat hij ook iets met me meezingt, maar ik moet hem nog overtuigen.

 

Het geheim van hun relatie

Veel mensen vragen al langer om hen eens samen aan het werk te zien. Ze willen het geheim van hun relatie weten. En wat dat geheim dan wel is? “Proberen in elkaars hoofd te zitten” zegt Bart. Zo raken ze nooit uitgepraat. “Ik heb nog nooit gedacht: wat moet ik nu vertellen?” zegt Bart. Meer nog:

Als ik naar de winkel ga met mijn karretje, denk ik altijd: wat heeft Luc graag?

“Ik neem de dingen uit de rekken die Luc graag heeft, niet de dingen die ik graag heb” besluit Bart (lacht).