"Als ik nu een koekje eet, proef ik geen chocolade. Ik proef pure suiker"

24 maart 2017
Tijdens haar zwangerschap kwam Lesley-Ann Poppe veertig kilogram aan. "Ik heb altijd suikervrij geleefd, tot ik zwanger was. Onder invloed van de hormonen ben ik weer suiker beginnen eten, waardoor ik natuurlijk snel veel bijkwam." Ondertussen is ze alweer aan het vermageren en probeert ze suiker zoveel mogelijk te vermijden.

Hoe doet ze dat, suiker mijden? "Zo moeilijk is het niet, na een tijd mis je het niet meer." Nochtans zit in heel veel etenswaren suiker, zelfs in zaken waarbij je het niet op het eerste zicht zou verwachten. In een hamburger, in een pizza, in kant-en-klaarmaaltijden, in alcohol. "Je moet alles wat op voorhand klaargemaakt is, zoveel mogelijk proberen te vermijden." 

Hoe langer je zonder suiker eet, hoe meer je in alles ook echt de suiker begint te smaken. "Als ik een koekje eet en men zegt dat dat naar chocolade smaakt, proef ik dat niet. Ik proef puur zoet." Je mag je wel niet alles ontzeggen, vindt Lesley-Ann.

Als je nooit eens mag zondigen, nooit eens een glaasje cava mag drinken bijvoorbeeld, dan is het ook geen leven meer.

Toen ze na de geboorte van haar zoontje gestopt is met het eten van suiker, had ze het wel even moeilijk. "In het begin heb je echt afkickverschijnselen. Je krijgt hoofdpijn, je bent zenuwachtig, je moet ervan trillen. Dat is ook logisch, het ís een verslaving!"

Ook bij haar zoontje zal ze suiker proberen vermijden. "Het zal niet het dagelijkse koekje zijn, het zal het 'koekje op zondag' zijn."