"Als je beiden werkt, draag je allebei de verantwoordelijkheid voor de kinderen”

23 mei 2018
"Het is niet altijd gemakkelijk is om je werk en privéleven te combineren" zegt presentatrice Evy Gruyaert in "De Bende van Annemie".

“Het is soms lastig om een balans te vinden tussen werk en privéleven”, zegt Evy Gruyaert. Als Evy een week op voorhand een planning maakt voor de kinderen, is die maandagochtend al veranderd. De kinderen afzetten bij de grootouders is ook geen optie, want die wonen niet dichtbij.

Soms staat Evy in de file en weet ze dat ze niet op tijd aan de kinderopvang geraakt. Hierdoor jaagt ze zichzelf op en krijgt ze stress. Tegenwoordig is er de nieuwe vrouw die voltijds werkt, maar ook de nieuwe man die af en toe een pamper ververst.

Als je beiden werkt en voor kinderen kiest, vind ik het normaal dat je allebei de verantwoordelijkheid opneemt voor de opvoeding.

Tijd vrijmaken

Gelukkig helpt haar vriend Frederik goed mee. “Ik zou het niet kunnen combineren moest hij er niet zijn om mij te helpen.” Evy wilt goed werken, sporten, gezond koken, vriendinnen hebben en een geweldige partner en moeder zijn. Vroeger gaf ze meer voorrang aan werk dan aan haar familie. Nu ziet de presentatrice in dat tijd vrijmaken belangrijk is. “Iedereen heeft evenveel tijd, maar waarvoor wil je tijd vrijmaken?”

“We lopen hier maar een keer rond en ik zie een aantal mensen erg graag. Ik wil hen dat ook vaker tonen”, zegt Evy. Ze wil meer tijd vrijmaken voor haar kinderen. “Ik wil niet de mama zijn die gewoon haar kinderen afzet op school.” Ze vindt haar kinderen lief en grappig, ook al wil ze hen soms tegen de muur kleven.

Evy vindt het niet evident en geeft toe dat het haar niet altijd lukt, maar ze blijft positief in het leven staan.