“Als je de mensen de raad geeft om het openbaar vervoer te nemen, zorg dan dat er openbaar vervoer is!”

16 januari 2018
Afgelopen zaterdagavond ging luisteraar Bernard met de bus van De Lijn naar de kerstboomverbranding in Gullegem. Het werd een ultrakort bezoek, want de laatste bus terug naar Kortrijk was al om 18.19 uur. Het feest moest eigenlijk nog beginnen. Bernard kreeg 1 minuut zendtijd om zijn hart te luchten.

Op vraag van een goede vriend ging ik zaterdagavond eens naar Gullegem. Er was een kerstboomverbranding met bijhorende standen.

Verstandige mensen en notabelen waarschuwen de bevolking het openbaar vervoer te nemen als ze iets van alcohol verbruiken, dus ik sloeg die raad niet in de wind. Ik weet ook dat ze in Gullegem "er iets van kennen" en besef dat er maar weinig volle of halfvolle melk te verkrijgen is.

Het begon officieel rond 19 uur. Oude mensen zoals ik zijn echter altijd iets te vroeg en zodoende arriveerde ik er precies om 17.59 uur. Met een bus van de Lijn. Veiligheidshalve keek ik eens op het bord van diezelfde maatschappij , vlak voor een drankgelegenheid, en bemerkte dat mijn laatste bus terug naar Kortrijk om 18.19 was. Ik had bijgevolg precies 20 minuten tijd.

Om 18.35 uur was ik reeds totaal nuchter- aan het station in Kortrijk en kon ik thuis genieten van de zeventiende herhaling van de Kampioenen en de veertiende van 'La vita è bella'. 

Dank zij onze bewindvoerders (met chauffeur op kosten van de gemeenschap) en de Lijn stond ik zondagmorgen op met een frisse kop. En gisteren kon ik luisteren hoeveel procent autobestuurders 'positief' hebben 'geblazen'. 

Politiekers, als je de mensen de raad geeft om het openbaar vervoer te nemen, zorg dan dat er openbaar vervoer is!

Lees ook: