"Als je de onafhankelijkheid uitroept, blijf je het best bij je volk"

31 oktober 2017
Vicepremier Kris Peeters (CD&V) uit in "De Ochtend" zijn bedenkingen over de aanwezigheid van de afgezette Catalaanse minister-president Carles Puigdemont in Brussel. "Het is belangrijk wanneer men de onafhankelijkheid uitroept, dat men toch het best bij zijn volk blijft."

Peeters weet niet waar de Catalaanse leider zich bevindt. "Ik heb begrepen dat hij in Brussel is", zegt hij. "Ergens in een hotel vermoed ik, maar ik weet niet de exacte plaats." De vicepremier onderlijnt ook dat advocaat Paul Bekaert zei dat er nog geen beslissing is genomen over een mogelijke asielaanvraag in ons land. "Laat ons dus niet op de zaken vooruit lopen."

Al hekelt hij wel de aanwezigheid van de gewezen Catalaanse minister-president in ons land. "Het is belangrijk wanneer men de onafhankelijkheid uitroept, dan men dan toch het best bij zijn volk blijft." Wat er nu staat te gebeuren is volgens Peeters dan ook koffiedik kijken. "Ik heb begrepen dat er vanmiddag communicatie zal zijn. We moeten nu uitkijken wat de komende uren gaan brengen."

De oppositie roept intussen op om de regering te ondervragen over hun rol bij de hele zaak.

Bron: vrtnws.be