"Als je de tijd neemt om te luisteren, komen de verhalen vanzelf"

21 september 2016
Radio Gaga zet zijn caravan dit jaar onder meer in Meulenberg, een plek die de voorbije jaren meermaals negatief in het nieuws kwam. We zoeken bewust kwetsbare plekken op zegt Dominique Van Malder, die samen met Joris Hessels het veelgeroemde programma presenteert. Het recept blijft hetzelfde: we vragen welk plaatje iemand wil horen, vragen hoe het ermee gaat, en wij zijn vertrokken!

Luister!

Waarom mensen zo gretig hun verhaal komen vertellen bij Radio Gaga? Heel eenvoudig: de tijd nemen om te luisteren! En dat is tegenwoordig zeldzaam, zegt Dominique Van Malder. En empathie en zorgzaamheid, natuurlijk. Van Malder staat ervan te kijken hoeveel mensen een mening hebben over bijvoorbeeld dé patiënt, dé vluchteling of dé gevangene zonder dat ze er ooit mee gepraat hebben.

Radio BelGaga

Een goed gesprek kan overal als je maar met interesse luistert. Sven, aanwezig in het #BEL10-café, schoof spontaan mee aan tafel en vertelde Van Malder een ontroerend verhaal over zijn verongelukte vriend Sigurd. Als verzoekplaat vroeg hij ‘There is a light that never goes out’ van The Smiths. Dat nummer werd destijds op het eind van de begrafenis gedraaid, terwijl Sven en afscheidslied voor zijn boezemvriend voorlas.