“Als je spijbelt stap je in een situatie waar je niet meer uit kunt”

4 mei 2018
Ruben Block
Ruben Block is de frontman, gitarist en zanger van de rockband Triggerfinger. In de bende vertelt hij over zijn spijbelgedrag als tiener.

Ruben Block ging naar de Steinerschool in Antwerpen. De frontman van Triggerfinger moest een eindwerk maken en had het uiteindelijk te lang laten liggen. “Toen ben ik beginnen spijbelen door briefjes te onderscheppen”, zegt hij.

De zanger ging naar de bibliotheek van Antwerpen om zijn eindwerk af te maken. Op hetzelfde moment dacht hij: “Ik kan ook gaan skaten in het park.”

Hij kon niet eeuwig briefjes op school onderscheppen. Uiteindelijk werd er naar huis gebeld om te zeggen dat hun zoon al twee weken afwezig was op school. “Je stapt op dat moment in een situatie waar je niet meer uit kunt.”

Meneer Verhulst

Toen zijn ouders het nieuws vernamen, ging hij met een warm en koud gevoel naar huis. “Ik snapte mijn moeders frustratie wel. Je ziet potentieel in je kind en dan ga je er zo mee om. Je krijgt daar wel op je donder, maar tegelijk ben je blij dat je uit de situatie bent geraakt.”

“Op een middag tijdens de pauze nam mijn klastitularis, meneer Verhulst, mij apart”, zegt Ruben. Toen heeft hij een gesprek gehad met mij over de tijd. “De tijd is iets dat van jou is. Het is jouw bezit en je kiest zelf hoe je dat invult in de rest van uw leven”, zei meneer Verhulst.

“Dat gesprek heeft zeker iets met mij gedaan.” Tot de dag van vandaag gunt de zanger zichzelf tijd.

Lees ook