"Als je van een mens een ding maakt, zet je de deur open voor de grootste gruwel"

9 maart 2016
Acteur Aron Wade, bij het grote publiek voor bekend als Akke uit W817, kruipt voor een voorstelling van het Fakkeltheater in de huid van John 'The Elephant Man' Merrick. Hij doet dat met bijzonder veel overtuiging en wil met het verhaal ook een oproep doen aan het publiek.

 

Onder meer dankzij de film van David Lynch is zowat iedereen vertrouwd met het verhaal van John 'The Elephant Man' Merrick, de man met bijzonder zware verminkingen die uit een freakshow wordt gered door dokter Frederick Treves en door hem naar het London Hospital wordt gebracht.

 

 

Acteur Aron Wade kruipt voor een voorstelling van het Fakkeltheater in de huid van The Elephant Man, met bijzonder veel overtuiging.

"Ik ben nog nooit zo dankbaar geweest voor een rol. Het is zo'n mooie man. Hem delen met het publiek, dat is magie", zegt hij in De Bende van Annemie.

Met het verhaal doet Wade een oproep:

 

Wat je ook ziet, kijk verder, voel dat iedereen een mens is. Dat wil ik elke avond aan de mensen meegeven.

 

"Als je van een mens een ding maakt, dan zet je de deur open voor de grootste gruwel", zegt Wade nog. Hij denkt daarbij onder andere aan de Nazi's.

Iedereen herkent zich in het verhaal, meent Wade. "Buitengesloten worden, je menselijke waardigheid kwijtraken, dat raakt je."

 

Meer informatie over de voorstelling van het Fakkeltheater vind je hier.
Het volledige interview met Aron Wade in De Bende van Annemie kan je hieronder beluisteren.

 

Foto © VRT - Radio 1

Radio 1 Select