"Als je vijftig wordt, ligt de wereld voor je open"

22 september 2015
Styliste Lien Degol werd vijftig en dat zorgde voor een rollercoaster van emoties. "De wereld ligt voor me open", zegt ze. Maar er waren ook ontgoochelingen. "Je kan er maar beter goed blijven uitzien."

De Bende van Annemie nodigde styliste Lien Degol uit als nieuwsgast. Ze werd 50 en schreef dat van zich af in het boek 'Fabulous 50'.

 

En 50 worden? Dat kan een hele opluchting zijn:

Vijftig worden, dat voelde net als mijn diploma halen. Geen examens meer afleggen, geen verantwoordelijkheden meer, de wereld ligt voor me open.

Maar er was ook ontgoocheling. "We gaan verjongen met de zender. Dat is een hele mooie uitleg om te zeggen dat je te oud bent."

Alle vrouwen kunnen zich daar volgens Lien maar beter tegen wapenen. Dat komt overal voor. "Goed in je vak, ja, maar spreek je een jonger doelpubliek aan, nee."

"We kunnen er dus maar beter goed blijven uitzien", zegt Lien. "En dat is hard werken."

Toch doet ze niet flauw over plastische chirurgie. "Ik sport elke dag en leef gezond, maar als er bij mij iets gaat hangen waar ik niet blij mee ben, dan laat ik daar aan werken."

Al heeft ze ook een minder ingrijpende tip. "Draag geen roze. Dan zie je er schattig uit, maar schattig zijn hoort niet meer bij 50-plussers."

Beluister het volledige interview hieronder.

Radio 1 Select