"Als je vroeger bij de nationale ploeg was, dan was je top"

17 november 2015
Carry Goossens is in F.C. De Kampioenen voetbaltrainer, maar ook in het echte leven is hij een grote voetbalfan. Van jongs af is hij supporter van Racing Mechelen. Ook naar de match van de Rode Duivels vanavond keek hij uit, maar die werd afgelast omwille van terreurdreiging.

"Ik had mij al mentaal voorbereid om mij vanavond in de zetel met de nodige drank voor het scherm te zetten om de match te zien.", begint Carry Goossens. Toch is hij zeker dat de beslissing om de match van de Rode Duivels af te gelasten is gegrond. Want zoiets beslis je niet zomaar, vindt hij.

Carry Goossens denkt nostalgisch terug aan de tijd dat de Rode Duivels nog gewoon de nationale ploeg waren. En dat de supporters gewoon samen in het stadion zaten. Hij zag ze zelf ooit live aan het werk:

 

België speelde tegen de wereldkampioen van 1958, Brazilië. Het Heizelstadion barstte uit zijn voegen. Belgie heeft toen met 5/0 gewonnen. Ik herinner mij die massa volk, en dat geroep en dat gejuich. Maar ook de rust en discipline toen iedereen terug het stadion al lachend verliet.

 

Voetbalgewijs was alles heel heftig, maar er was geen dreiging. En dat is er nu wel, vindt Goossens. Nu zaterdag nog werd de minuut stilte voor de slachtoffers van de aanslagen in Parijs verstoord tijdens een voetbalmatch tussen Racing Mechelen en FC Dordrecht:

"Dat zijn mensen die gewoon de boel in de war willen sturen. Maar in deze tijden kunnen zo'n dingen totaal geinterpreteerd worden. Er kan paniek ontstaan. Maar in elke mand appelen zitten altijd wel een paar rotte.", besluit Carry Goossens.

Bekijk hier het nieuwsfilmpje van Carry Goossens:

Herbeluister het gesprek met Carry Goossens hier:

Radio 1 Select