"Als Meghan Markle met Prins Harry wil trouwen, moet ze zich bekeren"

27 november 2017
Prins Harry van Engeland gaat trouwen. Dat is op zich niet zo vreemd, ware het niet dat zijn aanstaande naast Amerikaanse en gescheiden ook katholiek is. Jo De Poorter geeft tekst en uitleg:

Luister naar Jo De Poorter over Meghan Markle:

Volgend jaar in de lente zullen Prins Harry en Meghan Markle trouwen. Dat werd vandaag bekend gemaakt. "En dat moment is niet toevallig gekozen." zegt Jo De Poorter. "Vorige week vierden de koningin en Prins Philip hun huwelijksverjaardag. Daar wilden ze van weg blijven. En binnenkort is er ook het koninklijk dinner in Sandringham. Daar mogen enkel familieleden of officieel aangekondigde verloofdes heen." 

Een gescheiden vrouw én katholiek

Maar er zijn toch wat gevoelige punten: "Ten eerste is ze een gescheiden vrouw. Dat ligt al gevoelig. Ten tweede is ze katholiek. En dat is een probleem. Harry is de vijfde in lijn voor de troonopvolging en als er iets met de troonopvolgers voor hem gebeurt zou het wel eens kunnen dat hij op de troon komt.

Nu is een katholieke vorstin nog steeds uitgesloten in Groot-Brittanië. Daar zal ze formeel iets aan moeten doen. Ze zal zich moeten bekeren." , zegt Jo De Poorter.

Meghan Markle zal trouwens de eerste Amerikaanse prinses zijn in het Engelese koningshuis. 

Lees ook: